Årets kooperativ 2023 – Studio Växt ekonomisk förening

Kreativ mötesplats blir Årets kooperativ i Fyrbodal 🌱
Vi på Studio Växt har vunnit årets kooperativ av Coompanion Väst och tog emot dessa skojiga nyheter under Dals Långeds Byafest den 16 september. Nu får vi hålla tummarna att vi blir utvalda till den nationella tävlingen. Men oavsett är vi jätteglada över detta pris, tack Coompanion!

This year’s cooperative in Fyrbodal is a creative meeting space 🌱
We at Studio Växt have won this year’s cooperative from Companion Väst and received this fun news during Dals Långed’s Byafest on September 16. Now we have to keep our fingers crossed that we will be selected for the national competition. But regardless, we are very happy about this prize, thank you Coompanion!

Juryns motivering

Studio Växt är ett riktigt positivt exempel på hur människor som samarbetar kan skapa möjligheten att fortsätta att leva och verka på en plats. Det som också gör kooperativet så framgångsrikt är deras vilja att samarbeta och använda varandras resurser, deras starka samhällsengagemang och vilja att hitta nya lösningar tillsammans med de som bor på platsen.

Tillgången till en inspirerande arbetsplats, resurser och unik utrustning hade ingen av medlemmarna haft möjlighet till utan de andra. Det är effektivt och hållbart i så många dimensioner. Kooperativet har också fått nya uppdrag som de inte hade kunnat ta på egen hand.