Monthy Calendar 2023

Under hösten-vintern har Biba Sehovic Jelusic och Funny Livdotter på Studio Växt i Dals Långed arbetar med att skapa en unik månadskalender för 2023 – innehållande verk av 12 lokala konstnärer, tecknare, grafisk designers och illustratörer. Det är ett upprepat men något förenklat projekt där Biba och Funny försöker lyfta och tydliggöra alla fantastiska förmågor som finns runtomkring oss här i Dalsland! Vid varje bild finns kontaktuppgifter till varje skapare.

“Vi hade hoppats på att ha ork i år för att göra en veckokalender, men månadskalender är en fin kompromiss. Då kan Biba och jag samla våra krafter, det handlar ju trots allt om social och ekonomisk hållbarhet för konstnärer och kreatörer!” säger Funny Livdotter, konstnär som är bosatt i Dals Långed och är en av grundarna bakom den öppna arbetsplatsen Studio Växt.
Förra året var en enorm kraftansträngning, och på grund av tidsbrist och kroppsskador gjorde de detta året en förenklad version. Men redan nu planerar de att göra rejäla förberedelser redan i vår för att göra en veckoklander igen, den som gjordes för detta året (2022).
“Detta är ett sätt att både lyfta lokala förmågor, samskapa något och med den lilla vinst som blir av att sälja kalender investera tillbaka till förbättringar hos Studio Växt – detta vinner alla på. Studio Växt är för alla!” säger Biba som är initiativtagaren bakom kalendern. Hon är grafisk designer och har ett öga för samhällsinvolverande projekt. (Också en grundarna av Studio Växt)
Kalendrarna såldes under Christmas Craft Market som var den 11 december i Mustadfors Folkets Hus och genom Studio Växts kanaler.
Stort tack till Studio Växt, vänner och bekanta som hjälpte till att påminna, tipsa och beskära kalendern med oss!
Extra tack till Rob Curran som assisterat vid RISO-print-strul!
Bakgrund:
Biba SJ har gjort det sammansättande grafiska arbetet, ihop med Aisa Jelusic (Bibas äldsta dottern som samtidigt gjorde praktik på Studio Växt) och Funny L bakom admin/sälj av kalender.
Kalendern är tryckt med risograph (en unik skrivare som bara finns några få i hela Sverige)
Det är en väggbaserad månadskalender, med sammanlagt 12 lokala förmågor, ett verk vardera.
Det har varit ett open-call. Den har sett ut som sådan: https://www.studiovaxt.se/open-call-monthly-calendar-2023/