Weekly Calendar 2022

Under hösten-vintern har Biba Sehovic Jelusic och Funny Livdotter på Studio Växt i Dals Långed arbetar med att skapa en unik veckokalender för 2022 – innehållande verk av 26 lokala konstnärer, tecknare, grafisk designers och illustratörer. Det är ett välgjort projekt som försöker lyfta och tydliggöra alla fantastiska förmågor som finns runtomkring oss här i Dalsland! Vid varje bild finns kontaktuppgifter till varje skapare.

“Den var så uppskattad att den såldes slut på mindre än en vecka” säger Funny Livdotter, konstnär som är bosatt i Dals Långed och är en av grundarna bakom den öppna arbetsplatsen Studio Växt.

Foto: Funny Livdotter

Detta var en enorm kraftansträngning, men redan nu har Biba blodad tand och tänker hur de kan förbättra arbetet för nästkommande år. “Det kanske blir en uppföljning.. Det känns som att intresset och behovet finns. Dessutom är det kul att skapa någonting tillsammans!” säger Biba som är initiativtagaren bakom kalendern. Hon är grafisk designer och har ett öga för samhällsinvolverande projekt. (Också en grundarna av Studio Växt)
Kalendern fick ekonomiskt stöd i från Dals Långed Utvecklingsråd.
Kalendrarna såldes under Christmas Craft Market som var den 5 december i Mustadfors Folkets Hus och genom Studio Växts kanaler.
Bakgrund:
Biba Sehovic Jelusic har gjort det sammansättande grafiska arbetet.
Kalendern är tryckt med risograph (en unik skrivare som bara finns några få i hela sverige)
Det är en bordsplacerad veckokalender, med sammanlagt 26 lokala förmågor, två verk vardera.
Det har varit ett open-call. Den har sett ut som sådan: https://www.studiovaxt.se/open-call-calendar-2021/

Foto: Funny Livdotter